İçli Kete

İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (akları içine sarıları yüzüne)
  • Un

Hamuru açtıktan sonra sürmek için;

  • Sıvı yağ

İçi için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un

İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğuralım ve 8 bezeye bölelim.
  2. Üzerini örtüp mayalanması için bekletelim.
  3. Harcı için un ve yağı tavada kavuralım hafif rengi dönmesi kâfi.
  4. Mayalanan hamuru açalım, üzerine yağ sürüp bir kesik atalım. Sarıp katlayım.
  5. Bütün bezeleri görüntüdeki üzere yaptıktan sonra hafif açıp tepsiye dizelim.
  6. Yumurta sarısını sürelim.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Havuçlu Gülen Yüzlü Kaşık Dökmesi (Çok Besleyici Harika Lezzet)
Tel Şehriyeli Sebze Çorbası
Pişi
Çi Börek
Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi
Lezzetli Havuç Topları
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet