İçli Kete

İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (akları içine sarıları yüzüne)
- Un
Hamuru açtıktan sonra sürmek için;
- Sıvı yağ
İçi için;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğuralım ve 8 bezeye bölelim.
- Üzerini örtüp mayalanması için bekletelim.
- Harcı için un ve yağı tavada kavuralım hafif rengi dönmesi kâfi.
- Mayalanan hamuru açalım, üzerine yağ sürüp bir kesik atalım. Sarıp katlayım.
- Bütün bezeleri görüntüdeki üzere yaptıktan sonra hafif açıp tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

