Laz Böreği

Laz Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka ( 16 yaprak)
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kayığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
Laz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker, su ve limon dilimi ek edip kaynayınca kısık ateşte 15-18 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için; tencereye tereyağı ve vanilya hariç öteki gereçleri ekleyip karıştırıp ocağa alalım kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.
- Koyu kıvam alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıp kenara alalım.
- Üzerini streç folyo ile kapatalıki üzeri kurumasın.
- Tereyağını tavada eritip üzerindeki köpükleri alıp, sıvı yağ ek edip kenara alalım.
- Yufkaları borcamın büyüklüğüne nazaran ikiye kaşelim. 32 tane oluyor.
- Borcama yeterlice yağlayıp, 2 tane baklava yufkasını borcama dizelim üzerini yağlayınım.
- 16 yufkayı ikişer ikişer yağlayıp borcama dizelim en sonuna tereyağı sürmeyin.
- Hazırladığımız muhallebili güzelce karıştırıp baklava yufkasının üzerine yayın.
- Kalan 16 adet yufkayı tıpkı halde yapalım.
- Kalan yağı üzerine sürüp istediğiniz büyüklükte kesip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzeri kızarana kadar 40-45 dk pişirip birinci sıcağı geçince soğuk şerbeti döküp, 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Laz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













