Laz Böreği

Laz Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka ( 16 yaprak)
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kayığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber

Laz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker, su ve limon dilimi ek edip kaynayınca kısık ateşte 15-18 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Muhallebisi için; tencereye tereyağı ve vanilya hariç öteki gereçleri ekleyip karıştırıp ocağa alalım kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.
  3. Koyu kıvam alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıp kenara alalım.
  4. Üzerini streç folyo ile kapatalıki üzeri kurumasın.
  5. Tereyağını tavada eritip üzerindeki köpükleri alıp, sıvı yağ ek edip kenara alalım.
  6. Yufkaları borcamın büyüklüğüne nazaran ikiye kaşelim. 32 tane oluyor.
  7. Borcama yeterlice yağlayıp, 2 tane baklava yufkasını borcama dizelim üzerini yağlayınım.
  8. 16 yufkayı ikişer ikişer yağlayıp borcama dizelim en sonuna tereyağı sürmeyin.
  9. Hazırladığımız muhallebili güzelce karıştırıp baklava yufkasının üzerine yayın.
  10. Kalan 16 adet yufkayı tıpkı halde yapalım.
  11. Kalan yağı üzerine sürüp istediğiniz büyüklükte kesip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzeri kızarana kadar 40-45 dk pişirip birinci sıcağı geçince soğuk şerbeti döküp, 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Laz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yumuşacık Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü, Çikolatalı Browni Kurabiye (Videolu)
Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Mayalama
Pirinç Unlu Peynirli Poğaça
Tavuklu Silor/Ziron
Glütensiz Mercimek Ekmeği
Süper Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |