Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 3 adet büyük uzunluk elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı toz şeker

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcımızı hazırlayalım. Elmaları tavaya rendeleyelim.
  2. Tarçın ve şekeri ekleyelim.
  3. Elmaların rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Kurabiyenin hamuru için tereyağ, sıvı yağ,sirke,yoğurt, yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurdan biraz ayıralım.
  6. Geri kalan hamuru elimizde yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim.
  7. Çay bardağının tabanı ile hamurumuza bastıralım.
  8. Orta kısıma elmalı iç harcımızdan ekleyelim.
  9. Ayırmış olduğumuz hamuru kurabiyelerin üzerine rendeleyelim.
  10. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  11. Sürenin sonunda pişen elmalı kurabiyelerimiz servise hazır.
  12. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Girit Usulü Bezelye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Mangal Soslu Kanat
Frambuazlı Muffin
Patatesli Mantar Sote
Çıtır Soslu Fırında Somon
İlikli Kemikten Kolojen Yapımı
Çocuklar İçin Sağlıklı Muhteşem Puding
Hdabla | © 2025 |