Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
İç harcı için;
- 3 adet büyük uzunluk elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı toz şeker
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcımızı hazırlayalım. Elmaları tavaya rendeleyelim.
- Tarçın ve şekeri ekleyelim.
- Elmaların rengi dönene kadar kavuralım.
- Kurabiyenin hamuru için tereyağ, sıvı yağ,sirke,yoğurt, yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan biraz ayıralım.
- Geri kalan hamuru elimizde yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim.
- Çay bardağının tabanı ile hamurumuza bastıralım.
- Orta kısıma elmalı iç harcımızdan ekleyelim.
- Ayırmış olduğumuz hamuru kurabiyelerin üzerine rendeleyelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen elmalı kurabiyelerimiz servise hazır.
- Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









