Belen Tava
Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram kuş başı doğranmış (bonfile, antrikot, biftek yahut kuzu kuş başı)
- 3 adet yeşil sivri biber (acı tercih etmeyenler köy biberi kullanabilir)
- 20-25 adet arpacık soğan yahut 1 büyük kuru soğan
- 2 büyük domates
- 7 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- Baharatlar
- 1 tatlı kaşığı tuz (malzeme tercihinize nazaran kendinizde belirleyebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ yahut kuyruk yağı
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil biber, kırmızı biber, soğan (arpacık değilse) iri halde doğranır.
- Domateslerin kabukları soyulur ve iri formda doğranır.
- Etler kuş başı olarak doğranır.
- Et ile birlikte öteki gereçler ister fırın tepsisine, isterseniz kiremite, isterseniz fırına uygun bir tepsiye alınır.
- Üzerine baharatlar, zeytin yağı ve hazırlanan sos dökülüp el yardımı ile gereçlerin güzelce karışması sağlanır.
- Üzerine kuyruk yağı yahut tercihe nazaran tereyağı eklenir ve üzeri açık bir biçimde öncede ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
- Pişirme süreci yapılırken 30-35 dakikada bir tepsideki etler karıştırılır.
- Böylelikle etler fazla kurumadan yumuşak bir biçimde pişirilir.
- Benim yemeğim 1 saat 30 dakikada pişti.
- Fırına nazaran değişiklik gösterebilir.
- Kontrollü bir formda pişirme yapabilirsiniz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










