Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet limon rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Ispanak püresi için:

  • 15 adet ıspanak yaprağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanak püresi için;15 adet yalnızca ıspanaklarımızın yaprağı yıkanıp süzdükten sonra blender konur ve tanımdaki 1 su bardağı yağ eklenip ikisi bir püre haline getirilir.
  2. 3 yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra 1 bardak süt ve hazırlamış olduğumuz ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. 1 adet limon kabuğunu rendeliyoruz.
  5. Vanilya ve kabartma tozu unu ekleyip akışkan kıvamlı bi kek hamuru elde ediyoruz.
  6. Kek kalbımızı yağlayıp 160 derecede pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Not; ben çok az tarçında kullandım isteğe bağlı konulabilir.

Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Madam Kabak
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote
Malaga Pasta (Kare Borcamda) (Videolu)
Pastane Usulü Kıtır Kek
Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama)
Zerdalili (Mişmiş) Dondurma
Ton Balıklı Salata
Hdabla | © 2025 |