Ispanaklı Kek
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 adet limon rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Ispanak püresi için:
- 15 adet ıspanak yaprağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanak püresi için;15 adet yalnızca ıspanaklarımızın yaprağı yıkanıp süzdükten sonra blender konur ve tanımdaki 1 su bardağı yağ eklenip ikisi bir püre haline getirilir.
- 3 yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra 1 bardak süt ve hazırlamış olduğumuz ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- 1 adet limon kabuğunu rendeliyoruz.
- Vanilya ve kabartma tozu unu ekleyip akışkan kıvamlı bi kek hamuru elde ediyoruz.
- Kek kalbımızı yağlayıp 160 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Not; ben çok az tarçında kullandım isteğe bağlı konulabilir.
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


