Kuskus Salatası

Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuskus
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 adet kapya biber

Sosu için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Kuskus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuskus salatası öncelikle tencereye yaklaşık 3 su bardağı su alınır .
  2. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ek edilir ,tuzda ek edildikten sonra kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynayan suyun içine kuskuslar ek edilir ve kısık ateşte 10-12 dakika kadar haşlanır.
  4. Haşlandığından emin olduğumuz kuskuslar süzülür ve soğumaya alınır.
  5. Bu sırada uygun bir karıştırma kabına dereotu ve maydanozlar yıkanarak ince ince doğranır üzerine ince ince doğradığımız kapya biberler ve mısır ek edilir.
  6. Son olarak sos için tüm materyaller karıştırılır ve homojen hale geldikten sonra salataya ek edilir ve karıştırılıp servis edilir afiyet olsun.

Kuskus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mersin / Adana Yöresi Sıkma Ve D Börek
Orman Meyveli Crumble Kek
Ayçöreği Tatlısı
Sütlü Kahve Şerbeti İle Brownie Kurabiye (Videolu)
Pratik Şekersiz Kek
Yoğurtlu Çorba
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found