Kuskus Salatası

Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuskus
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 adet kapya biber
Sosu için;
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4-5 damla limon suyu
- 1 çay kaşığı sumak
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Kuskus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuskus salatası öncelikle tencereye yaklaşık 3 su bardağı su alınır .
- Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ek edilir ,tuzda ek edildikten sonra kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan suyun içine kuskuslar ek edilir ve kısık ateşte 10-12 dakika kadar haşlanır.
- Haşlandığından emin olduğumuz kuskuslar süzülür ve soğumaya alınır.
- Bu sırada uygun bir karıştırma kabına dereotu ve maydanozlar yıkanarak ince ince doğranır üzerine ince ince doğradığımız kapya biberler ve mısır ek edilir.
- Son olarak sos için tüm materyaller karıştırılır ve homojen hale geldikten sonra salataya ek edilir ve karıştırılıp servis edilir afiyet olsun.
Kuskus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

