Başemal Soslu Patates Püreli Güveçte Tavuk

Başemal Soslu Patates Püreli Güveçte Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk sotesi için;

  • 750 gram tavuk göğüs
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Başemal sos;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ (ben başemal sosun da tereyağı kullanmıyorum isteğe nazaran kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt

Patates püresi için;

  • 5 tane orta uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • 60 gram tereyağı

Başemal Soslu Patates Püreli Güveçte Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk etapta tavuk sote için soğanı bir tencere de kavuralım, sonra biberlerimizi ek edelim.
  2. 3 dakika birlikte kavurduktan sonra küp halinde doğradığımız tavuklarımızı ek edelim, 5 dk kıvam alıncaya kadar kapağı kapalı halde pişirelim.
  3. 5 dk sonun da salçasını ek edip sarımsağı rendeleyip daima bir arada kavuralım.
  4. 10 dk boyunca kısık ateşte kıvama gelmesini bekleyelim.
  5. Gerekirse, bu bekletme de kuruma üzere durum olursa göz kararı su ekleyebilirsiniz.
  6. Patatesleri haşlanması için tencereye alıp haşlanmasını bekleyebilirsiniz.
  7. Fırınınızı ısınması için açabilirsiniz. (250 derece de alt üst açık formda )
  8. Bu etapta başemal sosunu yapabilirsiniz. Yağa unu ek edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  9. Ardından sütü ek edip bir kaç çeşit döndürüp kıvamı alınmaya kadar karıştırın. ( 📌sütü ek ederken süratli halde karıştırın ki topaklanma olmasın 📌).
  10. Haşlamış olduğunuz patatesleri derin bir kaba alıp tereyağını ekleyip püre haline getirelim akabinde sütü ek edip tuzunu ekleyip köşe de bekletelim.
  11. Tavuk sote için söylediğimiz müddet sonunda soteyi alıp yağladığımız güveç kaplarımıza koyalım.
  12. Isıttığımız fırına atıp 5 dk pişirilelim, 5 dk sonunda fırından alıp patates püresini üzerine ekleyip, akabinde başemal sosunu ek edip en son kaşar ekleyip fırına atalım.

Püf noktası📌( fırın tepsisine koyduğumuz güveç kaplarının dipine 2 su bardağı su ek edelim ki yanmadan kızarabilsin) benim yaptığın tarifle 4 güveç kabı oldu, şimdiden afiyet olsun. 😋.

Başemal Soslu Patates Püreli Güveçte Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği
Mini Mini Kete Poğaça
Muzlu Rulo Pasta
Orman Kebabı
Pancake ( Şekersiz,Sütsüz Ve Unsuz )
Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu)
Hdabla | © 2025 |