Fındıklı Kek

Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 su bardağı un

Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ ve süt ek ederek çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek hamuru çırpmaya devam edelim.
  4. Hazır olan hamurumuza kıyılmış fındığı da ekleyelim ve son defa karıştıralım.
  5. Kullanacağımız kek kalıbını tereyağı ile güzelce yağlayalım ve un serpelim.
  6. Kek harcımızı kalıba boşaltarak evvelce ısıttığımız 160 °c alt üst fansız fırında 55 dakika pişmeye bırakalım. (fırın ayarına nazaran değişebilir denetimli pişirelim).
  7. Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım, soğuması için bekletelim.
  8. Soğuyan keki servis tabağına karşıt çevirerek kalıptan çıkartalım.

Afiyet olsun.

(görseldeki kekde ekstra olarak damla çikolata da ekledim isteğe nazaran ekleyebilirsiniz).

Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Taze Fasülye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşak Mısır Ekmeği
Mayalanmasını Beklemeden Nefis Mayalı Poğaça
Elmalı Kurabiye
Haşhaşlı Portakallı Kek
Kıymalı Pide
Waffle
Hdabla | © 2025 |