Mücver

Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane orta uzunluk kabak
  • 3 tane orta uzunluk patates
  • 2 tane orta uzunluk havuç
  • 2 tane yumurta
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım paket kabartma tozu

Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak,patates,havuç bir kapta rendelenir ,suyu hafif sıkılır.
  2. Soğan rendelenir ,içine yumurta baharatlar ve un katılır ,kabartma tozu katıp kaşık ile karıştırılır.
  3. Yağ katılmış tavaya kaşık yardımı ile yuvarlak biçimde koyulur .
  4. Kızaran mücverlerimiz yenmeye hazır. Afiyet bal olsun 🥰.

Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hünkar Beğendi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Rulo Poğaça
Mısır Gevrekli Kurabiye
Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız)
Su Koymadan Düdüklüde Tandır Tadında Köy Tavuğu
Çiğ Pancar Salatası
Tam Ölçülü Su Böreği
Hdabla | © 2025 |