Baharatlı Ekmek Kruton

Baharatlı Ekmek Kruton Tanımı İçin Malzemeler
- 1 somun ekmeği büyüklüğünde bayat ekmek (istediğiniz çeşit)
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 ölçü tuz (yarım tatlı kaşığı)
- 1 yemek kaşığı nane yahut kekik (isteğe bağlı)
Baharatlı Ekmek Kruton Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmeğimizi küçük küpler halinde doğrayalım ve bir kap içerisine alalım.
- Bir kasede zeytinyağı, sarımsak ve baharatları alıp güzelce karıştıralım.
- Karışımı ekmeklerin üzerine gezdirip her yerine gelecek formda harmanlayalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında ekmekler kuruyana kadar 30 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
- Krutonlar soğuyunca kavanoza koyabilirsiniz. İster çorbalarda isterseniz salatalarda kullana bilirsiniz. Afiyet olsun🥰.
Baharatlı Ekmek Kruton Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



