Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik)

Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler
- 8 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 200 ml sıvı krema ( yağlı soğuduktan sonra eklenecek)
- 1 paket vanilin
En alt taban için;
- 2 paket hazır kakaolu kek
En üste;
- 80 gram sütlü çikolata
- 80 gram bitter çikolata
- 200 ml sıvı krema (35 yağlı)
Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekler ufalanır ve kapların tabanına bastırılır. Daha sonra pastacı kreması yapılır.
- Pastacı kreması için süt, şeker, yumurta sarısı, un, nişasta çırpılır ve ocakta yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Üzerine streç sinema örtülüp soğuyana kadar bekletilir.
- Soğuduktan sonra krema eklenir ve uygunca 5 dk çırpılır kıvamı daha sıvı olacaktır. En son olarakta üst kısım için krema ısıtılır ve içine çikolatalar eklenip eritilir.
- En alt tabana kek; onun üstüne krema, en üst katmana da çikolatalı sos dökülür ve üzerine isteğe nazaran çikolata rendesi, ceviz, hindistan cevizi vb süslenip servis edilir.
Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


