Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik)

Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 200 ml sıvı krema ( yağlı soğuduktan sonra eklenecek)
  • 1 paket vanilin

En alt taban için;

  • 2 paket hazır kakaolu kek

En üste;

  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata
  • 200 ml sıvı krema (35 yağlı)

Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekler ufalanır ve kapların tabanına bastırılır. Daha sonra pastacı kreması yapılır.
  2. Pastacı kreması için süt, şeker, yumurta sarısı, un, nişasta çırpılır ve ocakta yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Üzerine streç sinema örtülüp soğuyana kadar bekletilir.
  3. Soğuduktan sonra krema eklenir ve uygunca 5 dk çırpılır kıvamı daha sıvı olacaktır. En son olarakta üst kısım için krema ısıtılır ve içine çikolatalar eklenip eritilir.
  4. En alt tabana kek; onun üstüne krema, en üst katmana da çikolatalı sos dökülür ve üzerine isteğe nazaran çikolata rendesi, ceviz, hindistan cevizi vb süslenip servis edilir.

Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimekli Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates
Şipşak Muzlu Milföy Tatlısı (Airfryer ile)
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Cevizli Tatlı Tarifi
Çıtır El Açması Börek
Yulaf Bazlaması (Diyet)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet