Kolay Lavaş

Kolay Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kolay Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve tuz uygun bir kapta karıştırılır.
  2. Sıvı yağ ve su ek edilerek uygunca yoğrulur.
  3. Kabın üzeri streçlenir ve yarım saat kadar dinlendirilir.
  4. Dinlenen hamur altı eşit bezeye bölünür ve yuvarlanır.
  5. Tezgahta un ile her bir beze tavanın büyüklüğü kadar merdane yahut oklava ile açılır.
  6. Yufkanın üzerindeki fazla olan un temizlenir.
  7. Yağsız tavada yufkanın her iki tarafı da göz göz olana kadar pişirilir.
  8. Pişen lavaşların kurumaması için pak bir bez ile örtülür. Afiyet olsun.

Kolay Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evyapımı Kakaolu Puding
Pastada Sınır Tanımayanlara Özel Kekli Ve Bisküvili Yaş Pasta
Rendelenmiş Kaşarlı Çıtır Nuggetlar
Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake)
Tek Tavada Islak Kek
Kakaolu, Az Malzemeli Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |