Az Ölçü Yumuşacık Sodalı Açma

Az Ölçü Yumuşacık Sodalı Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- ½ su bardağı soda
- 1 su bardağı ılık süt
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı kadar un
İçine sürmek için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Az Ölçü Yumuşacık Sodalı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için öncelikle maya, şeker ve süt karıştırılarak 10dk beklenir.
- Üzerine soda, sıvı yağ, yumurta ve tuz eklenerek uygunca karıştırılır.
- Azar azar un eği ile ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Akabinde 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Süre sonunda hamurun birkaç dk daha yoğrulur ve 10 bezeye ayrılır.
- Her bir beze avuç içinde yuvarlak formda açılır. İçerisine bir kesim tereyağ konularak rulo biçiminde sarılır. Her iki ucundan döndürülerek açma formu verilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilirler. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında alt-üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun 🤗.
Az Ölçü Yumuşacık Sodalı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


