Az Ölçü Yumuşacık Sodalı Açma

Az Ölçü Yumuşacık Sodalı Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • ½ su bardağı soda
  • 1 su bardağı ılık süt
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı kadar un

İçine sürmek için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Az Ölçü Yumuşacık Sodalı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için öncelikle maya, şeker ve süt karıştırılarak 10dk beklenir.
  2. Üzerine soda, sıvı yağ, yumurta ve tuz eklenerek uygunca karıştırılır.
  3. Azar azar un eği ile ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Akabinde 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Süre sonunda hamurun birkaç dk daha yoğrulur ve 10 bezeye ayrılır.
  5. Her bir beze avuç içinde yuvarlak formda açılır. İçerisine bir kesim tereyağ konularak rulo biçiminde sarılır. Her iki ucundan döndürülerek açma formu verilir.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilirler. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir.
  7. Önceden ısıtılmış 200° fırında alt-üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun 🤗.

Az Ölçü Yumuşacık Sodalı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Ciğer
Kakaolu Kek Tarifi
Elmalı Kereviz Salatası
Tiramisu
Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı
Kahvaltılık Patatesli Menemen
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet