Anne Kurabiyesi

Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta(sarısı üzerine)
  • 1su bardağı süt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal suyu
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Toz şeker

Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Toz şeker, yumurta ve tereyağını bir kaba alıp karıştıralım sonra portakal suyu.
  2. Sütü ek edip un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim uygunca yoguralim.
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip biraz daha yoğurun.
  5. Hamurdan küçük bezeler ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın.
  6. Yağlı kağıt serili bir tepsiye kurabiyeleri dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kuru Meyveli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü)
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Üzümlü Anne Kurabiyesi
Sushi Çiğ Köfte
Islak Kek (Sokolatopita)
Tam Kıvamında Limonata Tarifi
Sulu Köfte
Hdabla | © 2025 |