Anne Kurabiyesi

Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta(sarısı üzerine)
- 1su bardağı süt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakal suyu
- 2 paket kabartma tozu
- 2paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Toz şeker
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toz şeker, yumurta ve tereyağını bir kaba alıp karıştıralım sonra portakal suyu.
- Sütü ek edip un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim uygunca yoguralim.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip biraz daha yoğurun.
- Hamurdan küçük bezeler ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili bir tepsiye kurabiyeleri dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

