Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 ya da 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz antep fıstığı

Üzerini süslemek için;

  • 100 gram beyaz çikolata
  • File antep fıstığı

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru materyaller hariç her şey yoğurma kabına alınır. Eriyen tereyağının içerisine kuru materyaller eklenir. Kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde kesimler yapılır.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli 20 dakika pişirilir.
  3. Benmari yordamı çikolatamız eritilir. Kurabiyelerin birinci sıcaklığı geçince çikolataya batırılır.
  4. Soğumasını beklemeden antep fıstığı dökülür. Şimdiden deneyen herkesin ellerine sıhhat 🥰

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Pizza Pide
Fırında Biber Dolması
Tereyağlı Tavuk İncik
Haşhaşlı Pamuk Revani
Pamuk Gibi Muzlu Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet