Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 ya da 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı
Üzerini süslemek için;
- 100 gram beyaz çikolata
- File antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru materyaller hariç her şey yoğurma kabına alınır. Eriyen tereyağının içerisine kuru materyaller eklenir. Kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde kesimler yapılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli 20 dakika pişirilir.
- Benmari yordamı çikolatamız eritilir. Kurabiyelerin birinci sıcaklığı geçince çikolataya batırılır.
- Soğumasını beklemeden antep fıstığı dökülür. Şimdiden deneyen herkesin ellerine sıhhat 🥰
Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


