Amasya Usulü Akıtma (Krep) Tarifi

Amasya Adabı Akıtma (Krep) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • Kıvamına nazaran ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya

Üzerine sürmek için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tavayı yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Amasya Yolu Akıtma (Krep) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle unumuzu bir kaba alıyoruz, üzerine tuzumuzu ,mayamızı koyuyoruz ,ılık suyumuzla çok akışkan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  2. Bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuzu yağlanmış yapışmaz tavamıza kepçe yardımıyla koyup ince bir hamur olacak formda yayıyoruz gerili önlü kızartıyoruz.
  4. Pişen hamurumuzu tereyağı ile yağlıyoruz.
  5. İsteğe nazaran peynir salata eşliğinde tüketilebilir afiyet olsun.

Amasya Yordamı Akıtma (Krep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antepfıstıklı Kek (Bulut Gibi Yumuşak-Frosting Eşliğinde)
Çok Lezzetli Makarna Salatası
Keto Tavuk Köfte
Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet!
Haşhaş Ve Limonlu Kek
Ahududu Cookie
Hdabla | © 2025 |