Antepfıstıklı Kek (Bulut Gibi Yumuşak-Frosting Eşliğinde)

Antepfıstıklı Kek (Bulut Üzere Yumuşak-Frosting Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 200 g antep fıstığı
  • 240 g un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 180 g oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 150 g toz şeker
  • 3 yumurta (orta boy)
  • 2 çay kaşı vanilleextrakt yahut 1 tatlı kaşığı rendelenliş vanilya çubuğu
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 6 yemek kașığı süt

Frosting için;

  • 175 g labne (almanyada olanlar frischkäse (doppelrahmstufe) kullanabilir)
  • 60 gram mascarpone (yoksa labne miktarıı artırabilir yahut mascarpone yerine kaymakta koyabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 g kırılmış antepfıstığı

Antepfıstıklı Kek (Bulut Üzere Yumuşak-Frosting Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle antepfıstığını, unu ve kabartma tozunu mutfak robotuna alıyoruz. Fıstıklar un ile birleşip toz olana kadar çektiriyoruz (bu noktada kullanacağınız fıstık aslında toz halindeyse robotta tekrar çektirmenize elbette gerek yok :)).
  2. Tereyağını ve şekeri çırpıyoruz.
  3. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Limon kabuğu ve vanilleextrakt ıda ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Son olarak en başta hazırladığımız antepfıstıklı unlu karışımı harcımıza yavaş yavaş dökerek çırpıyoruz.
  6. Dikdörtgen kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz.
  7. Harcımızı kalıba döküyoruz ve eşit birşekilde kabarması için spatula ile üzerini pürüzsüz bir hale getiriyoruz.
  8. Önceden ısıttığımız 160 derece alt üst ayarlı fırında denetimli bir biçimde yaklaşık 50-55 dk pişiriyoruz. (ılk 40 dk fırını açmayın yoksa kekiniz söner. ).
  9. Kekimiz pişerken frosting’i hazırlıyoruz. Labne, mascarpone ve pudra şekerini çırpıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. (bu evrede isteyenler frosting harcına yakışacağını düşündükleri herşeyi ekleyebilir :)).
  10. Kekimiz piştikten sonra oda sıcaklığında 2 saat soğuyup dinlenmeye bırakıyoruz.
  11. Dinlenen kekimize hazırladığımız frosting’i sürüyoruz ve üzerine kırılmış antep fıstığı serpiyoruz. (isteyenler ekstra olarak diledikleri üzere süsleyebilir).
  12. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Antepfıstıklı Kek (Bulut Üzere Yumuşak-Frosting Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ezo Gelin Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı
Paçanga Böreği (En Lezzetli Börek)
Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek )
Midye Tavuk
Waffle Makinesinde Künefe
Sebzeli Tavuk Sarma Kebabı
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom