Ahududu Cookie

Ahududu Cookie Tanımı İçin Malzemeler

  • 80 gr tereyağı
  • Yarımdan biraz fazla su bardağı toz şeker
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı kaşığı pekmez
  • 1 silme yemek kaşığı ahududu çayı tozu (elekten geçirin)

Ahududu Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını mikrodalga eritin yahut cezvede de olur ancak erir erimez ocaktan alın yani rengi değişmesin.
  2. Beyaz şeker ve pekmezi homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Eritilmiş tereyağını şeker karışımına ekleyip karıştırın.
  4. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
  5. Unu ve kabartma tozunu eleyerek 2-3 seferde ekleyin ve karıştırın.
  6. Ahududu çay tozunu hamura ekleyip her yerine dağılmasını sağlayın. Bunu en son ekliyoruzki cookiede hoş bir mermer üzere pembe desen olsun fotoğrafta görüldüğü üzere.
  7. Hamuru kaşıkla porsiyonlayın yuvarlayın.
  8. Hamur toplarını 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  9. Tepsiye aralıkla dizin. Evvelce ısıtılmış 180c fırında 9-10 (en fazla 12 olur) dakika pişirin (sakın daha fazla tutmayın!!).
  10. Sunum için en az 10 dk soğusun bu formda tam kıvamını yakalayacak.

Ahududu Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Domatesli Dövme Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Çilekli Turta
Havuçlu Çorba
Fırında Beşamel Soslu Makarna
Yelpaze Baklava
Sebze Yemeyen Çocuklar İçin Sebzeli Mercimek Çorbası
Velibah Tarifi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet