Ahududu Cookie

Ahududu Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 80 gr tereyağı
- Yarımdan biraz fazla su bardağı toz şeker
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı kaşığı pekmez
- 1 silme yemek kaşığı ahududu çayı tozu (elekten geçirin)
Ahududu Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını mikrodalga eritin yahut cezvede de olur ancak erir erimez ocaktan alın yani rengi değişmesin.
- Beyaz şeker ve pekmezi homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
- Eritilmiş tereyağını şeker karışımına ekleyip karıştırın.
- Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek 2-3 seferde ekleyin ve karıştırın.
- Ahududu çay tozunu hamura ekleyip her yerine dağılmasını sağlayın. Bunu en son ekliyoruzki cookiede hoş bir mermer üzere pembe desen olsun fotoğrafta görüldüğü üzere.
- Hamuru kaşıkla porsiyonlayın yuvarlayın.
- Hamur toplarını 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Tepsiye aralıkla dizin. Evvelce ısıtılmış 180c fırında 9-10 (en fazla 12 olur) dakika pişirin (sakın daha fazla tutmayın!!).
- Sunum için en az 10 dk soğusun bu formda tam kıvamını yakalayacak.
Ahududu Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

