Haşhaş Ve Limonlu Kek

Haşhaş Ve Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu
- Yarım limon suyu
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
Süslemek için;
- Çikolata sosu
- Antep fıstığı tozu
Haşhaş Ve Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 4 yumurta ve toz şekeri mikserde çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenir çırpılır.
- Limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu,1 vanilya,1 kabartma tozu, haşhaş,un ekleyip çırpılır.
- Kalıp yağlanır ve kek harcı dökülüp 180 derecede 40 dk denetimli olarak pişiriyoruz.
- Piştikten sonra hafif kalıp ılık olunca karşıt çevirip çikolata sos ve antep fıstığı tozu ile süslüyoruz.
- Dilimleyip servis yapabiliriz afiyet olsun.
Haşhaş Ve Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




