Açma Poğaça Puf Puf

Açma Poğaça Puf Puf Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket instad maya
  • 5.5-6 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

İçi için;

  • 1 dilim peynir az maydanoz

Açma Poğaça Puf Puf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle suyumuzun ılık olması lazım şekeri ılık suyu mayayı ön mayalama yapalım 10 dakika sonra süt sıvı yağ yumurtanın birini ve oburunun beyazını katıp yoğurmaya başlayalım.
  2. Unu akabinde tuzunu ekleyip yeterlice yoğuralım unu denetimi ekleyip, ne çok sert nede çok yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ardından tereyağı yada margarini hamurun üzerine koyup, hamurun üzerini kapatalım 15 dakika sonra hamuru tekrar yoğuralım eklediğimiz yağı güzelce hamura yedirelim.
  4. Hamuru yarım saat mayalayıp isteğiniz biçimde hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ortasına peynirli harçtan koyup ister yuvarlak ister daha değişik formlar verelim yada açmalar yapalım.
  5. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz susam, çörek otu ekleyip tepsi mayası içinde 15-20 dakika bekleyin.
  6. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçaların üzerine bir sofra örtüp, dinlenmeye bırakalım. Servise hazır 🥰deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun 🥰

Açma Poğaça Puf Puf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayranlı Tereyağlı Kek (Videolu)
Kremalı Körili Tavuk Göğsü
Fırında Kaşarlı Mantar
Hamsili Yemek
Sütlü Çikolatalı Brownie
Balkabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |