Açma Poğaça Puf Puf
Açma Poğaça Puf Puf Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket instad maya
- 5.5-6 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
İçi için;
- 1 dilim peynir az maydanoz
Açma Poğaça Puf Puf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyumuzun ılık olması lazım şekeri ılık suyu mayayı ön mayalama yapalım 10 dakika sonra süt sıvı yağ yumurtanın birini ve oburunun beyazını katıp yoğurmaya başlayalım.
- Unu akabinde tuzunu ekleyip yeterlice yoğuralım unu denetimi ekleyip, ne çok sert nede çok yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ardından tereyağı yada margarini hamurun üzerine koyup, hamurun üzerini kapatalım 15 dakika sonra hamuru tekrar yoğuralım eklediğimiz yağı güzelce hamura yedirelim.
- Hamuru yarım saat mayalayıp isteğiniz biçimde hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ortasına peynirli harçtan koyup ister yuvarlak ister daha değişik formlar verelim yada açmalar yapalım.
- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz susam, çörek otu ekleyip tepsi mayası içinde 15-20 dakika bekleyin.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçaların üzerine bir sofra örtüp, dinlenmeye bırakalım. Servise hazır 🥰deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun 🥰
Açma Poğaça Puf Puf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















