Sütlü Çikolatalı Brownie

Sütlü Çikolatalı Brownie Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Bir çimdik tuz
  • 80 gram sütlü çikolata

Sütlü Çikolatalı Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip soğumaya bırakalım, yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpıp üzerine tereyağını ek edelim.
  2. Unu eleyerek dökerken spatulayla karıştırmaya devam edelim, kakao ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra harcın 3/2 sini alt tabana yayıp ortasına çikolatayı yerleştirelim ve kalan harcı üzerine dökerek kapatalım.
  3. Üzerine eksi meyve tercih ederseniz o tatlılığı bir tık kırıyor, damak zevkinize kalmış.
  4. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında; bu kıvamda olsun isterseniz 25 dakika, daha katı seviyorum derseniz 35dk üzeri pişirmenizi tavsiye ederim.
  5. Her fırının pişirme suratı farklıdır, denetimli pişirmeyi unutmayın.
  6. Fırından çıkarttıktan sonra akışkan kıvamda pişirenler en az 30 dk dinlendirin.
  7. Borcam ölçüsü 20*20, tanımdan 4 dilim çıkıyor üzere düşünebilirsiniz.
  8. Fazla çıksın isterseniz gereçleri iki katına çıkarın.

Sütlü Çikolatalı Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurta Beyazından Kek
Yemlik Otu Yemeği
Tahinli Kurabiye
Bol Soslu Browni Kek
Yayla Çorbası ( Buğdaylı )
Kahvaltı Sofram
Hdabla | © 2025 |