Çanak Pasta

Çanak Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 4 yemek kaşığı ılık su

Sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı sıvı krema
  • 30 gram çikolata

Ganaj;

  • 30 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı krema

İçi için;

  • Muz ve çilek

Islatmak için;

  • 1 çay kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağı süt

Çanak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak çikolata sosumuzu hazırlıyoruz.
  2. Nişasta, un ,şeker ,kakao tencereye alıp karıştırıyoruz ,üzerine sütümüzü ek ediyoruz karıştırıyoruz.
  3. Yumurta sarımızı ek edip kısık ateşte pişiriyoruz, göz göz olduktan sonra tereyağı ,vanilya ve çikolatası ekleyip soğuması için ocaktan alıyoruz.
  4. Kabuk bağlamadan orta ara karıştırarak soğutuyoruz.
  5. Soğuyunca kremayı da ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  6. Ardından geçiyoruz pandispanyamızı yapmaya.
  7. Yumurtaların sarısını beyazını ayırıp sarılarını şeker ılık suyla güzelce çırpıp krema kıvamına getiriyoruz akabinde başka kuru materyallerini ekleyip karıştırıyoruz yumurta beyazlarında bir çimdik tuzla köpük köpük olana kadar mikserde çırpıyoruz.
  8. Ardından kremşanti kıvamına gelen yumurta beyazlarımızı başka kek harcımıza 2-3 seferde yavaş yavaş karıştıra karıştıra yediriyoruz.
  9. İstediğimiz kek kalıbını alıp evvelce ısıttığımız 170° fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.
  10. Ardından fırından alıyoruz.Soğuduktan sonra ortasını güzelce çıkarıp çukur açıyoruz.
  11. İnce bir katman bırakıyoruz altında.
  12. Hazırladığımız sütlü kahvemizle kenarları dahil ıslatıyoruz.
  13. Ganaj: kremamızı ısıtıp çikolatamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Büsbütün karışıp sıvı hal alınca sıkma torbasına alıyoruz.
  14. İçerisine evvel sos sonra bol meyveler akabinde tekrar sosumuzu döküp kenarlarına ganaj gezdiriyoruz işte bu kadar birkaç saat dinlendirip servis yapabilirsiniz elinize sıhhat afiyet olsun.

Çanak Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek)
Biberli Patlıcanlı Sos
El Açması Rulo Çıtır Börek
Kavurma Tarifi (Taze Biberiyeli)
Tam Buğday Unlu Banana Bread (Pcos Dostu)
Orman Meyveli Torta Nua ( Muhallebili Kek)
Hdabla | © 2025 |