9 Malzemeli Lokanta Usulü Ev Yapımı Süzme Mercimek Çorbası

9 Gereçli Lokanta Yolu Mesken İmali Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 su bardağı et suyu (1.5 litre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı

9 Materyalli Lokanta Yolu Konut Üretimi Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bir tencere alalım. İnce ince doğradığımız bir adet orta uzunluk soğanı ve bir yemek kaşığı tereyağını birlikte, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Ardından uygunca yıkayıp kirini atan iki su bardağı kırmızı mercimeğimizi de ekleyerek güzelce kavuralım.
  3. Küp küp doğradığımız bir adet orta uzunluk patatesi de ekleyip onu da kavurduktan sonra üzerine tercihe nazaran sekiz su bardağı (yaklaşık 1,5 litre) et suyumuzu ek edelim. (dilerseniz tavuk suyu ya da ılık su da kullanabilirsiniz. ).
  4. Ara orta karıştırarak kaynamaya bıraktığımız çorbanın üzerine oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım.
  5. Kırmızı mercimeklerin rengi sarıya dönene kadar uygunca pişirelim. Bu sırada küçük bir cezvede bir yemek kaşığı salçayı ve iki yemek kaşığı sıvı ya da zeytinyağını püre haline getirip, iki yemek kaşığı su ekleyerek güzelce kavurup sos haline getirelim.
  6. Pişen mercimeklerimizi el blenderıyla pürüzsüz kıvama gelene kadar ezelim.
  7. El blenderendan geçirdiğimiz mercimek çorbamızın içine bir tatlı kaşığı tuz ve isteğe bağlı olarak bir çay kaşığı zerdeçalımızı ekleyelim. Tabanına tutmaması için yaklaşık beş dakika daha karıştırarak pişirelim.
  8. Son olarak, çorbamızı kaselere alarak hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim ve servis edelim. Çorbamız hazır!.
  9. İsteğe nazaran, servis ederken üzerine limon sıkabilir ya da kuru nane ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun! 😊.

Not: – soğanı kavururken yakmamaya itina gösterin. – pütürlü olmaması için suyu eklerken daima karıştırın. – mercimeğin markasına nazaran kıvamı değişebileceğinden, su ölçüsünü göz kararı ayarlayabilirsiniz. – zerdeçal, çorbaya renk katmak için ülküdür; isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz. Renginin daha turuncu ve canlı olmasını isteyenler, bir adet orta uzunluk havucu da patatesle birlikte haşlayarak çorbaya ekleyebilir. – mide sorunu olanlar için az ölçüde kimyon baharatı eklenebilir. – daha lezzetli bir çorba için tavuk suyu ya da et suyu ile tanımınızı taçlandırabilirsiniz.

9 Materyalli Lokanta Tarzı Konut Üretimi Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemalpaşa Çorbası
Lezzetli Anne Barbunyası
Böreklik Hamurdan Gözleme
Fırında Ekmek Pizza
Dubai Güllaç
Elmalı Tart
Hdabla | © 2025 |