Böreklik Hamurdan Gözleme

Böreklik Hamurdan Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 ml su bardağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6,5 su bardağı un (ben 7,su bardağı un 2,3 yemek kaşığı un kullandım)

Ara katlar için;

  • Sıvı yağı

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • İsteğe bağlı maydanoz
  • İsteğe bağlı soğan küçük küçük doğranmış

Böreklik Hamurdan Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri yoğurma kabına koyalım karıştıralım üzerine unu ekleyip hamurumuzu yoğuralım, yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan.
  2. Hamurumuzu 20,21 adet beze yapalım bezelerimizi açalım üzerine peynirini koyalım, üzerine 1,2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim katlayalım kare formunda, istediğimiz biçim verebiliriz.
  3. Tavamıza ocağa alalım ışıtalım gözlemelerimizi önlü gerili kızartalım.

Not:Ben peynirli, patetesli, katmer yaptım.

Böreklik Hamurdan Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Domatesli Kuskus Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı 30 Adet Muffin Kek
Su İle Krep Hamuru
Kıymalı Pide
El Açması Otlu Börek
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Kuru Börülce
Hdabla | © 2025 |