Patatesli Tam Buğdaylı Poğaça
Patatesli Tam Buğdaylı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tam buğday unu
- 1 su bardağı kefir
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı(oda ısısında)
- Yarım paket yaş maya (instant da olur)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı muskat ceviz rendesi
İç harcı için;
- 1 büyük uzunluk haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Patatesli Tam Buğdaylı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kefiri ve ılık sütü bir kaba alalım, içine toz şekeri ve kuru mayayı ekleyip karıştıralım. 5-10 dakika bekleyelim; mayalansın hafif kabarsın.
- Geniş bir kapta tam buğday unu, chia tohumu, hindistan cevizi rendesi,mahlep, muskat ve tuzu karıştıralım.
- Mayalı kefir karışımını, yumuşamış hindistan cevizi yağını ve yumurta beyazını kuru gereçlere ekleyelim.
- Ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur yoğuralım. Gerekirse çok az un desteği yapabilirsiniz.
- Üzerini streç sinemayla örtüp ılık bir yerde 15 dakika dinlendirelim.
- Hamurdan cevizden büyük modüller koparalım, on adet beze elde edelim.
- Sonra elimizle yada merdane yardımı ile oval açalım iç harcımızı koyup uzunlamsına kapatalım.
- Şerit biçiminde olsun.
- İç harcını koyduğumuz bezemizi iki ucunu birleştirip burgu formu verelim.
- Kalan bezelerimize tıpkı süreci yapalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
- Tepside yarım saat dinlendirip mayalandıralım. Tepsi mayası aldıralım.
- Mayalanan poğaçalarımızı evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 20 – 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Poğaçalarımız hazır afiyet olsun.
Patatesli Tam Buğdaylı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















