Yufkadan Beyti
Yufkadan Beyti Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 200 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
Salçalı sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kadar su
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Yufkadan Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kıymaya soğan rendeleyip karabiber ve tuz ekledikten sonra güzelce yoğuralım.
- Yufkalardan bir adedini tezgaha alalım.
- Önce yufkanın çeyreğini sonra iki yanlardan karşılıklı katlayalım.
- Kıymalı harcımızdan katlanan kısıma uzunlamasına olacak biçimde koyup rulo biçiminde saralım.
- 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış borcama kıymalı kısmı üst gelecek formda boşluk olmadan dizelim.
- Üzerine fırça ile yağ sürelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.
- Diger taraftan sos için tavaya sıvı yağı alalım.
- Salçaları ekleyip biraz kavuralım.
- Karabiber ve suyunu ek edip 5 dk kısık ateşte pişirelim.
- Beytiyi fırından çıkaralım salçalı sosu her yerine gelecek halde gezdirelim tekrar fırına verelim.
- 10 dk daha pişirelim.
- Fırından çıkınca tabaga alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim ve servis edelim.
Yufkadan Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















