Yufkadan Beyti

Yufkadan Beyti Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber

Salçalı sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı kadar su
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Yufkadan Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kıymaya soğan rendeleyip karabiber ve tuz ekledikten sonra güzelce yoğuralım.
  2. Yufkalardan bir adedini tezgaha alalım.
  3. Önce yufkanın çeyreğini sonra iki yanlardan karşılıklı katlayalım.
  4. Kıymalı harcımızdan katlanan kısıma uzunlamasına olacak biçimde koyup rulo biçiminde saralım.
  5. 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış borcama kıymalı kısmı üst gelecek formda boşluk olmadan dizelim.
  6. Üzerine fırça ile yağ sürelim.
  7. 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.
  8. Diger taraftan sos için tavaya sıvı yağı alalım.
  9. Salçaları ekleyip biraz kavuralım.
  10. Karabiber ve suyunu ek edip 5 dk kısık ateşte pişirelim.
  11. Beytiyi fırından çıkaralım salçalı sosu her yerine gelecek halde gezdirelim tekrar fırına verelim.
  12. 10 dk daha pişirelim.
  13. Fırından çıkınca tabaga alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim ve servis edelim.

Yufkadan Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Dolma Biber
Oklavasız El Açması Börek
Ganitürlü Tavuk Sarma
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Pizza Poğaça
Terbiyeli Kereviz Yemeği
Hdabla | © 2025 |