Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 .5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı toz kuru maya
  • Alabildiğince un (ortalama 5.5 su bardağı)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı susam
  • Sucuk
  • Domates
  • Biber

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Başlarken mayayı etkinleştirmek için ılık su ve süt bir kaba alınır karıştırılır, akabinde maya ve şeker ilave edilir.
  2. Sıvı yağ ve yumurta beyanlarını içine kırıyoruz elle karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Yumurtanın sarısını kenara bir kaba alıyoruz.
  4. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olana kadar un ekleyerek yoğuruyoruz.
  5. Kapta mayalandırmadan tepsiye koyarak hal veriyoruz tepside ve mayalandırıyoruz 20 dk.
  6. Üzerine bardağın altını yağlayıp üstüne bastırıyoruz.
  7. Üzerine sosis, domates, biber hangini isterseniz domates sosunu sürdükten sonra sıra ile gereçleri koyuyoruz.
  8. En son süsleyerek 180 derecede 25 /30 dk evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun 🍀🌼.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Künefe
Ton Balıklı Mısırlı Makarna
Milföylü Mantı Tarifi (Patatesli Yoğurt Soslu)
Sarımsaklı Pizza Ekmek
Fırında Patatesli Karnabahar Graten
Avakadolu Muzlu Smothie
Hdabla | © 2024 |