Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • Tuz

İsteğe nazaran;

  • Tereyağ
  • Baharatlar
  • Yeşil biber

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru yıkayın.
  2. Domatesler ve patlıcan küp küp doğranır.
  3. Tencerede yağda domatesler kavrulur, üzerine patlıcanda koyulup biraz da ikisi kavrulur.
  4. Kavrulan domates ve patlıcanın üzerine yıkamış olduğunuz bulgur koyulur biraz kavrulur.
  5. Üzerine kaynamış su eklenip, kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Suyunu çekince kapağını çabucak açmayın bulgurlar buharında kalsın biraz. Daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mıhlama
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı)
Viral Olan Portakallı Kek (0 Acılık)
Karamelize Soğanlı Makarna
Yoğurlu Havuç Ve Mor Lahana Salatası
Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü
Puf Poğaça
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet