Terbiyeli Kereviz Yemeği

Terbiyeli Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça yahut şişe domatesi
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon

Terbiyeli Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizler temizlenip sirkeli suda bekletilir. Tıpkı vakitte patates ve havuçta temizlenir.
  2. Tencereye yağ ve kıyma alınarak kavrulur.
  3. Kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanlar da ek edilerek kavurmaya devam edilir.
  4. Patates ve havuçta ek ederek bir iki çevrilir.
  5. Bu evrede ben, yazdan hazırladığım şişe domatesi ve biraz da salça ek ediyorum.
  6. Daha sonra kerevizleri de tencereye koyup bir iki çeviriyoruz.
  7. Üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
  8. Yemeğimiz piştikten sonra yarım limon ve bir yumurta sarısını çırparak terbiyesinin hazırlıyoruz.
  9. Karışımı yavaş bir formda tencereye döküyoruz. Bir kaç dakika daha pişirerek ocağı kapatıyoruz.

Terbiyeli Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Kek (VİDEOLU)
Köfte (Bu Tarife Çocuklar Bayılacak)
Dondurmalı İrmik Helvası
Bisküvi Tadında Kurabiye
Cheese Hot Dog
Lagman
Hdabla | © 2025 |