Isırgan Otlu- Peynirli Börek

Isırgan Otlu- Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 500 gram ısırgan otu
  • 2 adet soğan
  • Peynir, çökelek yahut lor
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Sosu:

  • 1 fincan eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzerine:

  • Yumurta sarısı

Isırgan Otlu- Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Tam bir şifa deposu, dışı çıtır- içi yumuşacık, lezzeti şahane ısırgan otlu peynirli börek hazırlıyoruz 👌🏼🍀💚.

  1. Isırgan otlarını güzelce yıkayıp kalın saplarından ayıklayalım. Zeytinyağı tuz- baharatlarını ekleyelim. Isırganları elimizle karıştırarak küçültelim. (bu basamakta cildiniz hassassa benim üzere eldiven kullanabilirsiniz).
  2. İnce kıyılmış soğanları ekleyelim. (suyunu salmasın diye tavada doğrayıp pişirmiyorum bu türlü deneyin) ısırganın tadını yumuşatmak ismine içine biraz peynir ekleyip harcı oluşturalım.
  3. Sosu için eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, sirke ve unu ekleyip düzgünce karıştırıp hazır edelim.
  4. Bir tane yufkayı tezgaha serelim, her tarafını sosla yağlayıp ikiye bölelim, geniş kısmına ısırganlı harçtan ekleyip rulo biçiminde saralım. (1 yufkadan 2 tane çıkıyor) geriye kalan yufkalar için de tıpkı süreci yapalım.
  5. Kalan sosa yumurta sarısı ekleyip yufkaların üzerine sürelim.
  6. Yağlı kağıt serili fırına dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kadar, üzeri kızarana dek denetimli bir biçimde pişirelim.

Afiyet olsun ☘️✨

Isırgan Otlu- Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Kısır
Kızarmış Patates Salatası
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata
Fırında Karnıyarık
Haşhaşlı Çörek
Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade)
Hdabla | © 2025 |