Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su

İç harcı için;

  • 1.5 su bardağı dövülmüş haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamurumuzun tüm gereçlerini bir ortaya getirip yoğuralım ve mayalanması için üzerini kapatıp dinlendirelim.
  2. Kulak göğsünden biraz yumuşak hamur elde edelim.
  3. Unun kalitesine nazaran şu ölçüsü değişebilir denetimli ekleyelim.
  4. Ben haşhaşı ham olarak alıp tavada kavurup dibekde döverek sıvı yağını ekleyerek hazırlıyorum.Siz marketlerde bulunan hazır haşhaş ezmelerini de kullanabilirsiniz.
  5. Mayalanan hamurdan büyükçe kesimler kopartıp tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve ortasına haşhaş ezmemizden sürüyoruz.
  6. Daha sonra tekrar bir modül daha alıp onuda açıp başkasının üzerine koyup ezmemizden tekrar sürüyoruz iki kat olması kâfi.
  7. Açtığımız bezelerimizi kalın şeritler halinde kestikten sonra bükerek tepsiye diziyoruz üzerine hiç birşey sürmeden fırına veriyoruz.
  8. 175 derecede yaklaşık 35/40dakika pişiriyoruz.
  9. Piştikten sonra dilerseniz buzluğa da atabilirsiniz. İşte bu kadar kolay ve doyurucu bir çörek hepinize afiyet olsun.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tepsi Poğaçası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Hingel
Kremalı Tavuklu Sebzeli Erişte
Bal Kabaklı Muhallebi
Yaz Salatası
Evde Fıstık Nasıl Yapılır?
Mükemmel Soslu Nugget Salata
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet