Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata

Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs ( 250 gram civarı kâfi olur)
  • Tavuğu haşlarken kullanılacak 1 adet soğan 2’ye bölünmüş
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu olağan su karışık)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 bağ dere otu
  • 1 tutam yeşil soğan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 6 adet kornişon turşu
  • 1 silme çay kaşığı toz zencefil
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet limon

Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tavuğun üzerine geçecek kadar su, ikiye bölünmüş soğan, karabiber, zencefil ve zerdeçal koyulup pişirmeye bırakılır. Buradaki maksat tavuğun kokusunu gidermektir.
  2. Tavuk pişince tavuklar didilir.
  3. Daha sonra şehriye sıvı yağda kavrulur.
  4. Üzerine tavuk suyu olağan su karışık 3 bardak su eklenir ve pilav üzere demlenmesi beklenir.
  5. Yeşillikler yıkanır, doğranır, limon sıkılır ve başka tüm materyaller hazırlanır.
  6. Demlenen şehriyeye tüm materyaller eklenir.
  7. Damak tadına nazaran baharat ve yağ istikrarını siz belirleyebilirsiniz.
  8. Bu tarife isteğe bağlı olarak reyhan da eklenebilir. Afiyet olsun☺.

Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Muzlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Deniz Kızlı Pasta
Nevzine Tatlısı (Kayseriliden)
Tavuk Kebabı
Küçük Kaşarlı Ekmekçikler
Orman Kebabı
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |