Peynir

Peynir Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 litre süt
  • 3 yemek kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı iri tuz
  • 2 su bardağı su

Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt süzülür. Ocağa alınıp kepçe ile havalandırarak daima karıştırılarak kaynatılır.
  2. Sirkesi eklenip karıştırılır.
  3. Büyük kesimler haline geldiği vakit ocaktan alınır.
  4. Leğenin üstüne pak bir tülbent koyulur. İçine dökülür. Sıcağıyla birlikte düzgünce suyu sıkıştırılıp bastırılır.
  5. Altta süzülen suyu kavanozlara alınır. (soğuyunca buzdolabında yahut pet bardaklarda dondurucuda saklanıp hamur işlerinde yahut yoğurtlu çorbalarda kullanılır. )
  6. Tülbentin üstüne tartı koyulup yeterlice suyunun süzülmesi sağlanır.
  7. 1 saat sonra buzdolabına koyulup 1 gün bekletilir.
  8. 1 günün sonunda tülbentten çıkartılıp dilimlenir.
  9. Saklama kabına koyulur. Başka bir yerde 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz karıştırılıp peynire eklenir. Ağzı kapatılır.
  10. 1 gün buzdolabında bekletilir.
  11. Yemeden evvel fazla tuzunun gitmesi için yıkanır. Afiyet olsun 🙂

Not: Kesilen süte de taze süte de birebir süreçler uygulanır.

Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahin Pekmezli Muhallebi
Lokanta Usulü Soğan Salatası
Frambuazlı Cheesecake
Sultan Reşat Pilavı
Rulo Börek
Döküm Tavada İç Bonfile
Hdabla | © 2025 |