Tahin Pekmezli Muhallebi

Tahin Pekmezli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Tahin Pekmezli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su ve un bir tencereye alınır.
  2. Kaynamaya ve kıvam almaya başlayınca pekmez ve tahin eklenir.
  3. 1-2 dk daha piştikten sonra tereyağı eklenir ve ocaktan alınır.
  4. Kaselere paylaştırılır ve soğuyunca servis edilir.
  5. Ilıkken de hoş tavsiye ederim. 😋😊.

Tahin Pekmezli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sıkma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Tatlısı
Pofidik Poğaça
Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz)
Soslu Patates Salatası
Cevizli Un Helvası
Yoğurtlu Havuç Salatası
Hdabla | © 2024 |