Sultan Reşat Pilavı

Sultan Reşat Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Pilav için;
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 adet domates (rendelenecek)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
Köfte için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 dilim bayat ekmek içi (veya 1 kaşık galeta unu)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Sultan Reşat Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler tuzlu sıcak suda 30 dk bekletilir.
- Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz ve karabiberle birlikte yoğrularak misket köfteler yapılır.
- Yağda kızartılır.
- Pilav için tencereye tereyağı alınır. Rendelenmiş domatesler biraz sotelenir.
- Suyu süzülmüş pirinçler eklenir, biraz daha kavrulur, sıcak suyu koyduktan sonra kısık ateşte pişirilir, demlenmeye bırakılır.
- Derin bir kase altına köfteler konur, üzerine pilav eklenir.
- Servis tabağına aksi çevrilir, kalan köfteler de yanlarına koyularak servis edilir.
Sultan Reşat Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
