Mayalama Yöntemi Tereyağ
Mayalama Usulü Tereyağ Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg kaymak (sütcüden alınma taze çekilmiş kaymak, mandıralardada satılıyor)
- 1 kase yoğurt
Mayalama Yolu Tereyağ Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaymağımızı daima karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 5 dk kâfi.
- Sonrasında diğer bir kaba aktarıp yoğurt mayalama soğukluğuna gelince,içine bir kase yoğurdu ekleyip mayalıyoruz.
- Üzerini bir bezle kapatın ve bir gün sonra açıp buzdolabında en az 5 gün bekletin.
- 5 gün sonra kaymağı hamur makinesine aktarıp çökelek kıvamına gelinceye kadar çekin.
- Sulanma başlayacaktır sonrasında geniş ve derin bir kapta büsbütün sulanıp tereyağ kıvamına kadar elinizle yoğurun.
- Bu ortada buz küpleri eklerseniz yoğurma süreci daha kısa sürer.
- Tereyağ büsbütün toparlanınca suyunu süzüp,soğuk suda 3 ,4 sefer suyunu değiştirerek yıkayın.
- En son yıkama suyu berraklaşınca suyunu uygunca sıkıp öteki bir kaba alın.
- İsterseniz bir kısmını tuzlu bir kısmınıda kahvaltılık tuzsuz yapabilirsiniz.
- Sonrasında tüketmek istediğiniz formda buzdolabında fazlasınıda buzlukta saklayın. Afiyet olsun.
Mayalama Yolu Tereyağ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













