Mayalama Yöntemi Tereyağ

Mayalama Usulü Tereyağ Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg kaymak (sütcüden alınma taze çekilmiş kaymak, mandıralardada satılıyor)
  • 1 kase yoğurt

Mayalama Yolu Tereyağ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaymağımızı daima karıştırarak kaynatıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca 5 dk kâfi.
  3. Sonrasında diğer bir kaba aktarıp yoğurt mayalama soğukluğuna gelince,içine bir kase yoğurdu ekleyip mayalıyoruz.
  4. Üzerini bir bezle kapatın ve bir gün sonra açıp buzdolabında en az 5 gün bekletin.
  5. 5 gün sonra kaymağı hamur makinesine aktarıp çökelek kıvamına gelinceye kadar çekin.
  6. Sulanma başlayacaktır sonrasında geniş ve derin bir kapta büsbütün sulanıp tereyağ kıvamına kadar elinizle yoğurun.
  7. Bu ortada buz küpleri eklerseniz yoğurma süreci daha kısa sürer.
  8. Tereyağ büsbütün toparlanınca suyunu süzüp,soğuk suda 3 ,4 sefer suyunu değiştirerek yıkayın.
  9. En son yıkama suyu berraklaşınca suyunu uygunca sıkıp öteki bir kaba alın.
  10. İsterseniz bir kısmını tuzlu bir kısmınıda kahvaltılık tuzsuz yapabilirsiniz.
  11. Sonrasında tüketmek istediğiniz formda buzdolabında fazlasınıda buzlukta saklayın. Afiyet olsun.

Mayalama Yolu Tereyağ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paça Suyu Tarifi
Sütlü Kadayıf Tatlısı | Hem Hafif Hem Lezzetli (Videolu)
Coleslaw Salatası
Pirinçli Patates Çorbası
Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
Etsiz Çiğköfte
Hdabla | © 2025 |