Pirinçli Patates Çorbası

Pirinçli Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı tavuk suyu yada sade su
Üzerine için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Pirinçli Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereyi ocağa alalım yağları ekleyelim, üzerine küçük doğranmış soğan ve sarımsak ekleyip kavuralım, salçaları ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Küçük doğranmış patatesleri ek edip karıştıralım yıkanmış pirinçleri ek edip karıştıralım.
- Üzerine suyunu ek edelim ben yarı su yarı tavuk suyu kullandım.
- Tuz ve zerzevat tozunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
- Pişen çorbamızı blendırdan geçirip pürüzsüz olmasını sağlayalım.
- Kıvamı koyu ise biraz sıcak su ek edelim.
- Bir sos tavasında iki yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı tereyağı kızdıralım.
- Üzerine bir tatlı kaşığı nane ekleyip karıştıralım ve çorbanın üzerine dökelim, bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌.
Pirinçli Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










