Asma Yapraklı Çorba
Asma Yapraklı Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 7 adet taze asma yaprağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limonun suyu
- Et suyu
- Tuz
- Sıvıyağ
- Kırmızı toz biber
Asma Yapraklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden haşlanmış buğdayı,nohutu tencereye alıp özleşene kadar pişirelim.
- Et suyunu da ekleyelim.
- Ardından içerisine ince kıyılmış asma yapraklarını ekleyelim.
- Ayrı bir kapta un,yoğurt ve limon suyunu çırpıp çorbasının içerisine ekleyelim. Tuzu da ekleyelim.
- Servis ederken tavada yağ,nane,toz biber karışımı yapıp üzerine kaşıkla koyalım.
Asma Yapraklı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








