Üç Malzemeli Tatlı

Üç Materyalli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (500 ml)
  • 2 adet yumurta
  • 70 gram toz şeker
  • 1 pk vanilya

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Taze nane

Üç Gereçli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü kaynayana kadar ısıtalım.
  2. Şekeri tavaya alalım kaşık değdirmeden eritip karamelize olana kadar bekletelim.
  3. Sıcak sütten azar azar ekleyerek ocakta karıştırarak pişirelim.
  4. Sonra ocaktan alalım bir kenara koyalım. Biraz ılıtalım.
  5. Yumurta ve vanilyayı biraz çırpalım. Sütün birinci sıcaklığı gittiğinde sütü azar azar ekleyerek yumurta ile süratlice karıştıralım.
  6. Süzgeçten geçirip sunacağımız kaselere alalım. Sonra üzerini streçle kapatıp tencereye alalım.
  7. Kenardan kaselerin yarısına kadar kaynar su ekleyelim ve tam 15 dk pişirelim.
  8. İki dakika bekletelim sonra sudan alalım hafif ılıdıktan sonra buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun. 🌷.

Üç Materyalli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etimekli Salata
İtalyan Usulü Lazanya
Su Böreği
Hurmalı Top (Kolay Lezzetli)
Bear Pancake
Akşam Yemeği (Menü)
Hdabla | © 2024 |