Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta uzunluk soğan
- 2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 litre sıcak su
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri, suyu durulana kadar yıkayıp süzün. Havucu küçük kesimler halinde soğanıysa yemeklik doğrayın. Yağı koyduğunuz tencerede evvel soğanı kavurun. Soğan kavrulunca unu da ekleyip kavurun.
- Süzdüğünüz mercimeği ve havucu suyla bir arada ekleyin. Kısık ateşte havuçlar kolay ezilene kadar pişirin. (yaklaşık 30-35 dk).
- Pişme süreci bitince blenderla çekin. (blender yoksa süzgeçten geçirebilirsiniz)
- Tuzu ve başka baharatları ekleyip çorbanın kıvamını denetim edin. (çorbanın kıvamı size nazaran çok ağırsa bu noktada biraz daha sıcak su ekleyebilirsiz. ) son olarak bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
