Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 litre sıcak su

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri, suyu durulana kadar yıkayıp süzün. Havucu küçük kesimler halinde soğanıysa yemeklik doğrayın. Yağı koyduğunuz tencerede evvel soğanı kavurun. Soğan kavrulunca unu da ekleyip kavurun.
  2. Süzdüğünüz mercimeği ve havucu suyla bir arada ekleyin. Kısık ateşte havuçlar kolay ezilene kadar pişirin. (yaklaşık 30-35 dk).
  3. Pişme süreci bitince blenderla çekin. (blender yoksa süzgeçten geçirebilirsiniz)
  4. Tuzu ve başka baharatları ekleyip çorbanın kıvamını denetim edin. (çorbanın kıvamı size nazaran çok ağırsa bu noktada biraz daha sıcak su ekleyebilirsiz. ) son olarak bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tahinli Special Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Salatalık Sushi
Humus
Yulaf Krep
Ekler
Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom