Güveçte Sebzeli Baget
Güveçte Sebzeli Baget Tanımı İçin Malzemeler
- 8-10 adet tavuk baget
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığın kekik
- Yarım tatlı kaşığı köri
200 ml sıcak su
Güveçte Sebzeli Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk bagetleri temizleyip üzerine çizik atıp kenara alalım. (ben derisini çıkardım isterseniz derisi ile bir arada pişirebilirsiniz )
- Sebzeleri istenilen boyutta doğrayıp güveç tepsiye alalım.
- Sos için su hariç bütün materyalleri bir kap içerisine alıp karıştıralım.
- Yarım çay bardağı su ek edip sosu biraz açalım.
- Tavukları sosun içine ek edip güzelce harmanlayalım ve sebzelerin üzerine dizelim.
- Kalan sosun içine 1 çay kaşığı tuz ve sıcak su ek edip düzgünce karıştıralım.
- Daha sonra soslu suyu sebzelerin kenarından güvece dökelim.
- Yağlı kağıdı ıslatıp sıkalım ve güvecin üzerine güzelce kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirelim.
- Süre sonunda kağıdı alıp tavuklar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰
Güveçte Sebzeli Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













