Hindistan Cevizli Cevizli Vanilyalı Güllaç

Hindistan Cevizli Cevizli Vanilyalı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 10 yaprak güllaç
Sütlü kısmı için;
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Arasına;
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- Yarım su hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Cevizli Vanilyalı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü, şekeri ,koyalım eriyinceye kadar karıştıralım. Serçe parmağımız sıcaklığı dayanacak kadar ısıtalım. En son vanilyayı koyup karıştıralım, ocağın altını kapatalım.
- Mikser kabına sütü alalım, güllaç yaprağı makasla dörde keselim. Parlak kısmı üste gelecek formda tepsiye üç adet kestiğimiz güllaç yaprağı modülleri yerleştirelim, kepçe ile üzerine gezdirerek dört beş kepçe süt dökelim.
- Sonra iki adet güllaç yaprağı kestiğimiz bu halde yaparak koyalım. Beş dakika bekletelim ,sütü çektikten sonra üzerine cevizi ve hindistan cevizi serpelim.
- Bu sefer kalan beş adet güllaç yaprağıni süte batırarak sütle islayalim, tepsiye dizelim ,kalan sütü de üzerine gezdirerek dökelim. 10 dk bekledikten sonra dileğe nazaran süsleyelim.
- Üzerini streç sinema ile kapatalım, güllaç kurumasın. Bir saat bekletelim, dilimleyerek servis tabağına alalım afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Cevizli Vanilyalı Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






