Ispanaklı Köstebek Pasta
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram ıspanak(1 su bardağı ıspanak püresi)
- Yarım çay bardağı su(ıspanakları pişirirken eklenecek)
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 paket krem şanti
- 1 paket muzlu creameole (yoksa bir paket daha krem şanti)
- 2 su bardağı soğuk süt
- Çilek
- Muz
- Damla çikolata
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanağı yarım çay bardağı kadar su ile diriliği gidene kadar haşlayıp püre yapalım.
- Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Ardından başka gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Tepsiye kek harcını döküp eşit halde yayalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında denetimli pişirelim.
- Kreması için kremşanti ve cremeoleyi süt ile çırpalım.
- Çırptığımız kremanın içerisine minik doğranmış muz ve çileği ekleyelim.
- Damla çikolata da ekleyip karıştıralım.
- Fırından çıkan kek soğuyunca bir bardak ile modüller çıkaralım.
- Kekin kalan kesimlerini rondodan geçirelim.
- Çıkarttığımız kesimlere kremadan koyup her yerine ufalanmış kek ile kaplayalım.
- Buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











