Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 3-4 adet patlıcan
  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 1-2 domates
  • Lavaş ekmeği
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayrı bir kapta kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyip yoğuralım.
  2. Tepsiye (ben yağ kullanmadım kıymanın kendi yağı baya kâfi oldu) biraz kalın ve yuvarlak dilimlediğimiz patlıcanı dizelim. Bir patlıcan bir et biçiminde tepsiye fotoğraftaki üzere dizelim.
  3. Üzerine doğradığımız biber ve domatesleri de ekleyelim.
  4. 200 derece fırında pişirelim. Ben fırından aldığım lavaş ekmekleri ile sundum. Şimdiden afiyet olsun☺️.

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Malzemeyle 10 Dakikada Tatlı Krizi Çözümü| Milföyden Tatlı Kup (Videolu)
Buzluk İçin Mantar Kurabiye (Videolu)
Fırında Levrek
Çıtır Çıtır Yalancı Su Böreği
İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği
Köy Ekmeği
Hdabla | © 2024 |