Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı)

Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1,5 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
- Krem şanti yahut pasta kreması
Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti kaynatın soğumaya bırakın.
- Pastacı kremasını yahut krem şantiyi paketteki tarife nazaran yapıp dolaba kaldırın.
- Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip köpük köpük olup şeker eriyene kadar çırpın.
- Süt ve yağı ek edip karıştırın.
- Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilace edip düzgünce karıştırın.
- İdeal bir kek harcı kıvamı yakalamanız kâfi olacaktır unu bu doğrultuda ekleyin.
- En son portakal kabuğu rendesini ve haşhaşı ek edip karıştırın.
- Yağlanmış olduğumuz fırın kabına harcı döküp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirin.
- İlk sıcağı çıkan keke çöp şişle delikler açarak şerbeti üzerine gezdirin.
- Şerbeti çekip soğuyan tatlı üzerine kremayı sıvayın ve dilediğiniz üzere dilimleyip süsleyin. Afiyet olsun 🤍.
Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






