Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek
Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket çikolata (70 gram)
- 1 paket krema
Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekerle yumurtalı hoş çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpalım.
- Kakao iri taneli çekilmiş ceviz soyulmuş antep fıstığını ekleyelim.
- Sonra un ve kabartma tozları, vanilyayı eleyerek koyalım karıştıralım.
- Borcam yağlayalım kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına koyalım 20-25dk pişirelim (her fırın bir değildir ben 200 derecede 20dk tuttum ve bir bıçak yardımıyla pişti mi diye baktım o denli çıkardım siz fırınınızı biliyorsunuzdur kendi fırınınıza nazaran ayarlayın).
- Kekimiz pişerken bu ortada sosunu yapalım tencereye sütümüzü koyalım ısıtalım sütümüz ısınınca bir paket yani 70 gram çikolatamızı koyalım yeterlice eriyene kadar karıştıralım büsbütün eriyince kremamızı ekleyelim karıştırıp, altını kapatalım.
- Kekimiz pişik çıkardıktan sonra fırından sosumuzu sıcak kekimizin üstüne dökelim âfiyet olsun 🥰
Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







