Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek

Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata (70 gram)
  • 1 paket krema

Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerle yumurtalı hoş çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpalım.
  2. Kakao iri taneli çekilmiş ceviz soyulmuş antep fıstığını ekleyelim.
  3. Sonra un ve kabartma tozları, vanilyayı eleyerek koyalım karıştıralım.
  4. Borcam yağlayalım kek harcımızı dökelim.
  5. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına koyalım 20-25dk pişirelim (her fırın bir değildir ben 200 derecede 20dk tuttum ve bir bıçak yardımıyla pişti mi diye baktım o denli çıkardım siz fırınınızı biliyorsunuzdur kendi fırınınıza nazaran ayarlayın).
  6. Kekimiz pişerken bu ortada sosunu yapalım tencereye sütümüzü koyalım ısıtalım sütümüz ısınınca bir paket yani 70 gram çikolatamızı koyalım yeterlice eriyene kadar karıştıralım büsbütün eriyince kremamızı ekleyelim karıştırıp, altını kapatalım.
  7. Kekimiz pişik çıkardıktan sonra fırından sosumuzu sıcak kekimizin üstüne dökelim âfiyet olsun 🥰

Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyhane Pilavı
Tencerede Portakallı Fincan Kek
Fındık Kurabiye
Salçalı Sosis
Yumuşacık Sakallı Poğaça (Videolu)
Enfes Urfa Kebap
Hdabla | © 2025 |