Enfes Urfa Kebap

Enfes Urfa Kebap Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş için;

  • 2 su bardağı un(markanıza nazaran ayarlayın)
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz

Kebap için;

  • 500 gram kıyma (kişi sayısına nazaran azaltabilir ya da arttırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Enfes Urfa Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kapya biber, soğan ,salça ve zeytinyağını robottan geçirelim ,sonra başka materyalleri ekleyip kıyma harcını güzelce yoğuralım.
  2. Kıyma harcımızı küçük mandalina biçiminde koparıp çöp şişe takıp elimizle hal verelim ,ardından dolapta en az 30 dk bekletelim.
  3. Bu sırada lavaşları yapalım. İsterseniz hazır lavaş alın lakin kendim yapmayı tercih ettim.
  4. Lavaş için maya ve suyu elinizle dağıtın ,ardından biraz un ekleyip karıştırın, sonra tuzu ve kalan unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin.
  5. Hamurdan küçük bezeler elde edip güzelce servis tabağı büyüklüğünde açalım ve pişirelim.
  6. Dinlenen kebapları fırın tepsisine alın (ben yağlı kâğıt seriyorum altına ) kebap yanına tercihinize nazaran sivri biber domates ekleyin ben domatesleri 4 kesime bölüp tuz eklerim.
  7. Isıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar pişirin ben 20 dk kadar pişirdim.
  8. Sunumu büsbütün size kalmış ben bulgur pilavı ve mezelerle yapmayı tercih ettim afiyet olsun deneyenlerden yorum bekliyorum 😋.

Enfes Urfa Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı İrmik Tatlısı
Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik)
Terbiyeli Sebze Çorbası
Pişmeyen Kolay Pasta
Pratik Domates Çorbası
Andaloz Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Hdabla | © 2025 |