Kuş Yuvası Kurabiye

Kuş Yuvası Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Kakao (göz kararı)
  • Aldığı kadar un

Kuş Yuvası Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Bu kurabiye için öncelikle bir sarımsak ezecegi almalısınız. Benim kullandığımdan bulursanız çok daha hoş bir sonuç elde edersiniz ☺️ Hamur çok sert olmamalı kulak göğsü kıvamında hoş kıvamlı olmalı hamurumuz. Kakaoyu ebediyen göz kararı eklerim. Kakaonun rengi kalitesine nazaran değişir. Birtakım kakaolar gereğince renk vermez daha fazla koymanız gerekir. Bu sizin deneyiminize kalmış.

  1. Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır.
  2. Parça aparatın içine koyulur ve fotoğrafta gösterdiğim üzere aparatı kullanarak biçim verilir.
  3. Fırından çıktığında bir ölçü yumuşak olur. Soğudukça donacaktır. Kurabiyenin altı pismişse tamamdır.
  4. Süsleme size kalmış. Ben pişmaniye yahut badem şekeri kullanmıyorum. Fıstık ezmesi kullanıyorum yahut kahvaltılık çikolata sürüp üzerine toz fıstık ek ediyorum.
  5. Ellerinize sıhhat, deneyecek ve yiyeceklere afiyet olsun ☺️

Kuş Yuvası Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Brokoli (Diyet Yemeği)
Yoğurt Çorbası
1 Kaşık Kıyma İle Pırasa Yemeği
Puf Puf Elmalı Pankek
Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer
Portatakal Kabuğu Reçeli
Hdabla | © 2025 |