Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer

Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 150 gram tereyağ

Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un hariç öbür gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz.Ardından unu ekliyoruz.
  2. Son 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyelim un markasına nazaran değişebilir.
  3. Mayalanan hamuru 12 eşit modüle bölüyoruz.
  4. Böldüğümüz hamurları yuvarlayıp derin kaba sıvı yağ koyup yağa bulayalım ve geniş bir tabağa dizelim.
  5. Hamurları 15- 20 dk dinlendirelim.
  6. Tereyağını eritelim.
  7. Dinlenen hamurlardan birini alıp hafif yağladığımız tezgaha alıp elimizle açalım.
  8. Kenarda erittiğimiz tereyağdan 1 kaşık koyup hamura dağıtalım.
  9. Hamuru yuvarlayarak simit üzere yapalım.
  10. Birer uçtan tutup yırtmadan büyütelim ve gül formunda saralım.
  11. Bir tepsi üzerine hepsini bu türlü yapıp dizelim ve yaklaşık 1 saat dolapta dinlendiriyoruz.
  12. Dinlenen hamurlardan birini hafif unladığımız tezgaha alalım ve merdane yardımıyla ince halde açalım.
  13. Isıttığımız tavaya hafif yağ koyup önlü gerili nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
  14. Yine bütün hamurları bu türlü yapalım.Servis edebiliriz.Afiyet olsun. 🙂

Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Milföy Hamurundan Kolay Profiterol Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Yalancı Adana Kebap
Brokoli Salatası
Fırında Un Kavurması
Kayısı Kompostosu
Patlıcan Sarma
Ekler
Hdabla | © 2025 |