Fırın Makarna
Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
Beşamel sosu için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
İçine:
- 1 kase yağlı peynir
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar
Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı tencerede haşlayalım.
- Makarna haşlanırken beşamel sosunu hazırlayalım.
- Bir tencereye sıvı yağ tereyağı ve unu alıp rengi değişene kadar kavuralım.
- Üzerine sütü ekleyelim ve kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım.
- Haşlanan makarnayı süzelim ve tencere geri alalım.
- Üzerine peynir ekleyerek karıştıralım.
- Kullanacağımız fırın tepsisini yağlayarak içine makarnayı koyalım.
- Üzerine beşamel sosunu yayalım.
- 180 derece fırında 10 dakika pişirelim.
- Üzerine kaşar peyniri ekleyelim ve tekrar fırınlayalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim. Biraz soğuduktan sonra servis edelim.
Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














